ÜNOG Oyun Geliştirici Topluluğu bu yıl ilk ÜNOG Global Game Jam’ini düzenledi. 415 katılımcıyı ağırlayan ÜNOG, dünyanın en büyük 4. GGJ merkezi oldu.
Etkinliklerle Dolu Bir Oyun Geliştirme Maratonu
Dünyanın her yerinden geliştiricilerin aynı anda oyunlarını geliştirdikleri Global Game Jam, bu yıl çevrimiçi olarak gerçekleşti. 100’ü aşkın ülkenin katıldığı oyun geliştirme maratonunun bu yılki merkezlerinden biri ÜNOG Global Game Jam 2021 oldu. ÜNOG, Avrupa ve Orta Doğu’da birinci, dünyada dördüncü en kalabalık merkez olarak son derece renkli ve başarılı bir etkinlik gerçekleştirdi.
WePlay Ventures sponsorluğunda organize edilen ÜNOG Global Game Jam 2021’de 415 geliştirici 48 saat boyunca birbirinden özel 73 oyun geliştirdi. Etkinliğin basın partnerliğini Mobidictum üstlendi.
Etkinlik öncesinde katılımcılar için 3 gün boyunca 8 sunumluk bir konferans düzenlendi. Cumartesi ve Pazar sabahı verilen yoga derslerinin yanı sıra Caner Eren’in canlı DJ performansı sayesinde keyifli anlar yaşandı. Caner Eren’in bir saat süren canlı performansını kaçıranlar veya yeniden izlemek isteyenler, ÜNOG Oyun Geliştirici Topluluğu YouTube sayfasını ziyaret edebilir.
Etkinliğin 29 Ocak, Cuma günü saat 18.00’da açıklanan teması ise “Lost & Found” olarak belirlendi. Açıklanan küresel tema ardından gruplarını belirleyen ve oyun geliştirmeye başlayan geliştiriciler, 48 saat boyunca 73 oyun geliştirdi. Tema doğrultusunda, ÜNOG GGJ katılımcıları tarafından geliştirilen oyunları görmek için https://globalgamejam.org/2021/jam-sites/ünog/games adresini ziyaret edebilirsiniz.
“Amacımız Türkiye oyun sektörünü küresel olarak yetkin bir seviyeye getirebilmek”
Can Sungur’un yayınında deneyim ve düşüncelerini aktaran ÜNOG Kurucu Direktörü Sercan Muhlacı, katılımcıların unutamayacağı bir etkinlik organize etmeye çalıştıklarını dile getirdi.
Muhlacı, “ÜNOG dört yıldır oyun geliştiricileri bir araya getirmek için faaliyetler yürütüyor. Amacımız Türkiye oyun sektörünü küresel olarak yetkin bir seviyeye getirebilmek. Bu doğrultuda, üniversitedeki geliştiricilerle profesyonelleri bir araya getirerek beraber iş yapmalarını sağlıyoruz. Bu yıl, Global Game Jam için bu kadar uğraşıyor olmamızın sebebi bu. İlk kez kendi GGJ merkezimizi organize ediyoruz. Geçen sene Bahçeşehir Üniversitesi ve Gaming İstanbul’la, bir önceki yıl yine Bahçeşehir Üniversitesi ile düzenlemiştik. Beraber çalıştığımız merkezlerle çok iyi işler ortaya koyduk. ÜNOG adına bir game jam düzenlememiz konusunda talepler alıyorduk, biz de bunu deneyimlemeye karar verdik. Bu yıl etkinlik çevrimiçi olduğu kendi merkezimizi düzenliyoruz,” şeklinde açıklamada bulundu.
31 Ocak Pazar günü sonlanan etkinlik, 4 saatlik kapanış sunumlarıyla katılımcılara veda etti.
Hafta içi boyunca ÜNOG postmortem yayınları yapmaya devam edecek. Yayınları izlemek için unog.dev/youtube ve unog.dev/twitch kanallarını takip edebilirsiniz.
Can Sungur yayınını izlemek için: https://youtu.be/8MDXmzVEkGg
Tuna Pamir yayınını izlemek için: https://youtu.be/cXNbsBrxkQU
Lorem Ipsum ile gerçekleştirilen röportajı izlemek için: https://youtu.be/AM6HS3P_3hQ
ÜNOG Oyun Geliştirici Topluluğu Hakkında
“ÜNOG Oyun Geliştirici Topluluğu, içerisinde oyun geliştiren ve bilgi paylaşımının değerli olduğuna inanan üreticileri barından bir oluşumdur. Sektörün karşı karşıya olduğu sorunlara yaratıcı çözümler bulma, birlikte çalışarak oyun geliştirme endüstrisi üzerinde olumlu etkiler bırakma misyonuyla hareket ediyoruz. Bağımsız geliştiriciler olarak, zanaatımıza tutkuyla bağlı kalarak ürettiğimiz oyunları eğlenceli hale getirebileceğimize inanıyor; bu tutkuyu paylaşan diğer tüm üreticilere değer veriyoruz.
Gönüllükle, kar amacı gütmeden organize ettiğimiz konferanslar, oyun geliştirme maratonları, buluşmalar ve topluluk adına üretip paylaştığımız tüm sesli, yazılı ve görsel içerikler bu vizyonu temel almaktadır.”